KETOCOOK KETOJENİK BADEM UNU YOĞUN KARIŞIM ( YUMURTASIZ )
300 GRAM KETOCOOK KETOJENİK BADEM UNU YOĞUN KARIŞIM
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/4 yemek kaşığı Tuz (isteğe göre azaltılabilir)
2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ılık su- 40 ° C
BESİN DEĞERLERİ
YAĞ 12.3g 19%
Doymuş Yağ 1.5G 9%
SODYUM 306.5mg 13%
POTASYUM % 27.1 mg
KARBONHİDRATLAR % 13.1g
FİBER 10.1G 42%
ŞEKER % 0.9 G 1
PROTEİN % 4.8g 10
KALSİYUM % 109.7 mg
DEMİR 1.2mg 7%
NET KARBONHİDRAT 3g (Dilim)
* YÜZDE GÜNLÜK DEĞERLER 2000 KALORİ DİYETİNE DAYALI.
TALİMATLAR
Fırını 200 ° C’ye (400 ° F) önceden ısıtın. Bir parça parşömen kağıdını bir somun tavası yerleştirin. Ekmeğin tavaya yapışmamasını sağlamak için kağıdı hafifçe yağlayın. Bir kenara koyun.
Büyük bir karıştırma kabına, tüm kuru malzemeleri ekleyin, birleştirmek için çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyin, sırası önemli değil. Bir spatula veya kaşıkla birleştirin, sonra hamuru yaklaşık 1-2 dakika yoğurmak için elinizi kullanın. Hamur başlangıçta çok nemli, 2 dakika sonra giderek kurulaşır., bir hamur oluşturmak için kolayca bir araya gelmelidir. Çok yapışkan değilse, bir 1/2 çay kaşığı psyllium husk ekleyin, 30 saniye yoğurun ve yoğunluğu görün. Hamur her zaman biraz nemli olacak, ancak ellerinize yapışmamalıdır. Eğer öyleyse, ekmek piştiğinde çok nemli olacaktır.
Hamuru 10 dakika dinlendirin
Hamuru, ekmeğinizin fırındaymış gibi görünmesini istediğiniz şekilde şekillendirin. Tava uzunluğuna uyan bir hamur silindiri şekillendirin, ancak somunun üstüne basmayın veya düzleştirmeyin yoksa daha yoğun / sıkı bir ekmek sonucu alırsınız. . Üst yuvarlak şekli koruyun, ekmekte delikler olan yumuşak ve hafif bir ekmek olacaktır.
Elinizi suyla hafifçe ovalayın ve herhangi bir deliği çıkarmak ve pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için ekmeğin yüzeyine masaj yapın.
Fırının merkezinde 50-55 dakika pişirin, fan-fırın modu en iyisidir.
(BU SÜREÇ BAZI FIRINLARDA FARKLILIK GÖSTEREBİLİR)
50 dakika sonra, test etmek için bir şişle somunun ortasını delin. Temiz çıkarsa pişirilir .Değilse, ekmeğin hala ıslak olduğu, ekmek tavasını bir parça folyo ile örtün, ısıyı 180C’ye (375F) düşürün ve ortada pişene kadar 20-30 dakika pişirmeye devam edin.
Parşömen kağıdı kullanarak ekmeği tavadan kaldırın.
Dilimlemeden önce bir rafta tamamen soğutun – en iyi sonuçlar için 3 saat bekletin .
Daha sonra dilimleyin .Buzdolabında 5 gün içinde tüketebilirsiniz veya hava geçirmez kaplarda 3 aya kadar dondurabilirsiniz.
Dondurulmuş : ekmeği dilimlere ayırın ve fermuarlı plastik bir torbaya veya hava geçirmez bir kapta dondurun. Bir gün önce tezgah üzerinde buzunu çözmek daha sonra sıcak ve gevrek olana kadar kızartmanızı tavsiye ederiz.
Buzdolabı: 5 güne kadar buzdolabında hava geçirmez kapta veya zip torbasında saklayın. Servis etmeden önce ekmek dilimini ekmek kızartma makinesinde bir kaç dakika tost etmenizi tavsiye ederiz.
Ekmek rengi: ekmeğiniz mora dönüşürse, seçtiğiniz psyllium husk markası nedeniyle olacaktır. Bazı nedenlerden dolayı, bir kaç psyllium husk markası fırında maviye / mora döner, ekmeğinizin lezzetini veya kalitesini etkilemez. Bir dahaki sefere bundan kaçınmak için farklı bir marka kullanın.